douanesoftware

Onderhoud douanesystemen op 12 oktober

Bericht van de douane

Op zondag 12 oktober 2014 tussen 09:00 en 12:00 uur (CET) wordt noodzakelijk onderhoud uitgevoerd aan systemen van de Belastingdienst. Hierdoor is het douaneproces ‘vervoer (NCTS)’ niet beschikbaar. Op zondag 12 oktober 2014 tussen 08:00 en 16:00 uur (CET) wordt noodzakelijk onderhoud uitgevoerd aan systemen van de Belastingdienst. Hierdoor is geen enkel douaneproces beschikbaar met uitzondering van ‘vervoer (NCTS)’.

U kunt berichten zoals gebruikelijk aanleveren, deze worden gedurende het onderhoud niet verwerkt maar gebufferd. Na afloop van het onderhoud, worden de berichten alsnog verwerkt en volgen eventuele retourberichten. U kunt gebruik maken van de noodprocedure.

Wij adviseren u de noodprocedure uitsluitend toe te passen als het logistieke proces naar uw oordeel aangiftebehandeling vereist.

U kunt de actuele status van de douanesystemen volgen via onze website: status douanesystemen.