douanesoftware

AGS 2 is verbeterd

De Douane werkt hard aan verbetering van AGS 2. Deze week publiceerde de Douane een nieuwsbrief waarin ze laat weten dat AGS 2 is aangepast. Het lijkt er op dat deze aanpassingen zorgen voor verbetering, maar dit zal pas begin november merkbaar zijn.

Eerder berichtte de Douane dat de verplichte overstap naar AGS 2 werd uitgesteld. Ondanks de verbeteringen blijft de Douane terughoudend met het aansluiten van nieuwe aangevers. Alleen als een aangever om specifieke redenen wilt aansluiten op AGS import, maakt de Douane een uitzondering.

Work-arounds
Er zitten in AGS import een aantal bekende fouten, zoals de Known Error List, waarvoor work-arounds zijn opgenomen. Deze zijn van tijdelijke aard en zullen met de tijd opgelost worden.

Storingen
Wanneer er storingen zijn, dan kunt u de status van de douanesystemen vinden op deze support pagina. In geval van een storing, mag u gebruik maken van de noodprocedure.

Wilt u de nieuwsbrief van de Douane lezen? U vindt het op deze website.