douanesoftware

Vraag teveel betaalde belasting voor goederen terug!

Is een invoeraangifte per ongeluk twee keer verwerkt in AGS import? Daardoor heeft u waarschijnlijk teveel belasting over de goederen betaald. U kunt een verzoek indienen om deze reeds betaalde belastingen terug te vorderen.

Afgelopen december heeft het vrij nieuwe AGS import systeem meer dan honderd aangiften twee keer verwerkt. Door deze fout in het systeem zijn er teveel belastingen betaald. De douane geeft aan dat ze het merendeel al heeft terug betaald.

<h2>Vraag teveel betaalde belasting voor goederen terug!</h2>

Heeft u twee keer belasting bij invoer betaald voor dezelfde goederen? En heeft u de teveel betaalde belasting bij invoer nog niet ontvangen? En heeft u ook nog geen verzoek ingediend voor teruggaaf van deze belastingen? Dan kunt u alsnog een verzoek indienen bij de Douane: een verzoek tot teruggaaf van belasting betaald bij invoer.

AGS import software

Beschikt u al over invoer aangifte software? Als u goederen invoert, dan dient u deze goederen aan te geven bij de Douane. Op deze manier weet de Douane welke goederen er ingevoerd worden in de Europese Unie en over welke goederen douanerechten betaalt dienen te worden. De douane ontvangt het liefst elektronisch aangiftes. U kunt de goederen aangeven door elektronisch een aangifte in te sturen via invoer aangifte software Scope van ECC Online.

Voordelen elektronische aangifte
Elektronisch aangeven heeft voor u een aantal voordelen. De aangifte is snel verstuurd en afgehandeld. Het invullen van de aangifte is eenvoudig en efficiƫnt. En komt u er even niet uit? Dan kunt u uw vraagstellen bij support van ECC Online. Elektronisch aangeven bespaart u tijd. Daarnaast kunt u verschillende gegevens eenvoudiger vastleggen en achteraf beter laten controleren.

AGS export software

Na de invoering van AGS import, start de Douane met invoeren van AGS Export. ECC Online biedt een uitvoer aangifte module in softwareprogramma Scope. Daarnaast kan ECC Online u ook begeleiden bij het aanvragen van vergunningen en documenten en ondersteuning bieden bij het indienen van de uitvoer aangifte.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!