douanesoftware

Geen douane-aangiftes mogelijk dit weekend!

Douane-declaranten opgelet! Aankomend weekend, zaterdag 30 mei en zondag 31 mei, neemt de Douane voor een aantal douane-aangiftesystemen nieuwe software in gebruik. Hierdoor is tijdelijk geen berichtenverkeer mogelijk.

Vanaf 7 uur ’s ochtends op zaterdag 30 mei is er geen berichtenverkeer mogelijk. Volgens de planning van de Douane is het berichtenverkeer weer mogelijk vanaf zondag 31 mei, om 6 uur ’s avonds.

Het is mogelijk om voorafgaand aan het weekend aangiften in te sturen voor zendingen die in of kort na de periode van onbeschikbaarheid afgehandeld en/of vervoerd moeten worden. Als het nodig is, dan kunt u ook gebruik maken van de noodprocedures. Deze vindt u op deze website van de Douane.

De Douane heeft tevens een nieuwsbrief gepubliceerd waar u meer details in kunt vinden over de onbeschikbaarheid van de douanesystemen aankomend weekend.