AGS3 - Verandering van systeem

Sinds kort heeft AGS3 betrekking op al de uitvoeraangiftes die gedaan worden in Nederland. Met het Europese Export Control System (CS) communiceert de module Sagitta Uitvoer. Hierin worden de uitvoeraangiftes gecommuniceerd naar de plaats waar het handelswaar de Europese Unie zal verlaten.

Dit huidige ECS-systeem verandert niet. Er wordt verwacht dat de export van AGS op een makkelijke wijze geïntroduceerd kan worden, gezien de opgedane ervaring. In 2016 wordt de introductie in 4 fases uitgevoerd. Er wordt door vergunninghouders meer gebruik gemaakt van de uitvoermodule dan van de invoermodule van douanesoftware.

Het is namelijk zo dat exporteurs veelal zelf hun eigen uitvoeraangiftes maken. Daarentegen worden invoeraangiftes door gespecialiseerde (douane)-expediteurs gemaakt. De reden hiervoor is dat uitvoeraangiftes een karakter hebben wat repeterend is. Bij invoeraangiftes is dit niet het geval, aangezien deze vaak meer complex zijn en daarnaast met grote fiscale belangen verbonden zijn.

Naar alle waarschijnlijkheid moeten de gebruikers extra kosten betalen voor de nieuwe software van AGS. Daarbij komen ook nog de koppelingen aan andere modules, welke ook weer extra kosten opleveren. Maar bij ECC Online is dit niet het geval!

Neem persoonlijk
contact op met
onze specialist.

Een vraag of opmerking verzendt u met behulp van het formulier.

  Nieuws
  • European Customs Clearance (ECC) beveelt de Douane module in Scope aan voor Douaneaangiftes

   Lees meer
  • douanesoftware

   AGS naar DMS

   Lees meer
  • Eisen aan Douanevertegenwoordiging

   Lees meer