RTO/PDE/PGTS

ACN en Cargonaut hebben in 2019 een paar wijzigingen in Cargonaut DGVS systeem doorgevoerd. DGVS is uitgebreid met de vooraanmelding en gaat sindsdien verder onder de naam Paperless Goods Tracking System (PGTS).

Voor bedrijven met een “Ruimte Tijdelijke Opslag” RTO, die aangesloten zijn op het PGTS systeem, verzorgt Scope ook de bijbehorende PGTS berichten via Cargonaut. Op 1 mei 2016 is het Douane Wetboek van de Unie (DWU/UCC) in werking getreden. De Vrije Zone – Type II is daarmee vervallen en de functie van het Documentloos Goederen Volg Systeem (DGVS) is gewijzigd. Alle DGVS deelnemers hebben per 1 mei 2016 een andere vergunning gekregen: het particulier douane-entrepot (PDE). Daarnaast hebben zij een vergunning Ruimte voor Tijdelijke Opslag (RTO) gekregen.

In de PGTS (Documentloos Goederen Volg Systeem) module van Scope is een analyse toegevoegd waarmee de voorraad in Scope wordt vergeleken met de voorraad in het PGTS portal van Cargonaut. Hiermee worden de controles die een gebruiker moet doen om de beruchte mismatches op te sporen en op te lossen sterk vereenvoudigd.

Vooraanmelding

Scope integreert de vooraanmelding naadloos in de workflow. Vanuit de zending kan de gebruiker eenvoudig de vooraanmelding versturen. Hierin worden vanzelfsprekend de gegevens van de zending overgenomen. De status van de vooraanmelding wordt bijgehouden zodat in Scope zichtbaar is of deze geaccepteerd is. Op basis van de vooraanmelding kan de inslag worden gedaan.

Ook buiten Schiphol

Het PGTS maakt het mogelijk om goederen zonder Douaneprocedures (Vervoersaangiften en/of T1-Documenten) tussen de deelnemende bedrijven te verplaatsen. Dit is niet beperkt tot de eerste en tweede linie loodsen op en rond Schiphol. Het is ook mogelijk voor bedrijven met een RTO-vergunning elders in Nederland. Maastricht Airport doet bijvoorbeeld mee.

Neem persoonlijk
contact op met
onze specialist.

Een vraag of opmerking verzendt u met behulp van het formulier.

  Nieuws
  • European Customs Clearance (ECC) beveelt de Douane module in Scope aan voor Douaneaangiftes

   Lees meer
  • douanesoftware

   AGS naar DMS

   Lees meer
  • Eisen aan Douanevertegenwoordiging

   Lees meer