Features douanesoftware

Deze features maken het gebruik van douanesoftware Scope heel handig!

Gebruiksvriendelijk

Een aangifte maken is niet moeilijk; de velden zijn logisch geplaatst. Een aantal snelcodes en een fijne zoekmethodiek (net zoals Google!) maken het invullen eenvoudig.

Esthetische user interface

Het oog wil ook wat. De software heeft daarom een esthetische user interface. Dit maakt het overzichtelijk en prettig werken.

Snel beschikbaar

De software draait in de Cloud en is snel voor u beschikbaar. Binnen een dag kunt u aan de slag!

Templates

U kunt zelf templates aanmaken en beheren. Wanneer u de eerst volgende keer een aangifte doet met behulp van een template, dan worden de opgeslagen gegevens overgenomen.

Modules

Voor ieder douaneproces is een aparte module ontwikkeld. Dit betekent dat u modules uitkiest afgestemd op uw douaneprocessen. Maakt u gebruikt van Import, Export en NCTS? Dan hoeft u alleen deze modules af te rekenen. Of doet u ook vooraanmeldingen Plantenziektenkundige Dienst (PD) en/of Voedsel en Waren Autoriteit (VWA)? Deze modules zijn aanwezig.

Meldingen

Wanneer u data foutief of niet invult, dan krijgt u een melding. De aangifte wordt niet geblokkeerd; u wordt er alleen op geattendeerd.

Up-to-date

Links naar officiële bronnen zorgen ervoor dat u altijd toegang heeft tot actuele codes en registers, zoals een ingebouwde link naar de juiste goederencodes. Tegenwoordig dient iedereen elektronisch douane aangiftes in.

Overzicht

De douane aangiftes met de bijbehorende statussen worden overzichtelijk weergegeven.

Dossier opbouw

Schriftelijke stukken, zoals facturen en preferentiële bescheiden, die niet worden opgemaakt in de software, maar die wel bij een aangifte horen, kunnen toegevoegd worden aan de aangifte. Op die
manier kunt u digitaal een dossier opbouwen en bewaren.

Neem persoonlijk
contact op met
onze specialist.

Een vraag of opmerking verzendt u met behulp van het formulier.

  Nieuws
  • European Customs Clearance (ECC) beveelt de Douane module in Scope aan voor Douaneaangiftes

   Lees meer
  • douanesoftware

   AGS naar DMS

   Lees meer
  • Eisen aan Douanevertegenwoordiging

   Lees meer