ACS Logistics

Soepele overgang naar AGS Import voor ACS Logistics dankzij ‘Scope’ van ECC Online

Logistiek dienstverlener ACS Logistics, onderdeel van de TMA GROUP, verwerkt nu al meer dan een maand invoeraangiftes in AGS Import via softwareprogramma Scope van ECC Online. Op wat onwennigheden na gaat dat goed.

“Er is toch wel het één en ander gewijzigd in AGS Import”, zegt André Molendijk van ACS Logistics. “Zo wordt er in AGS Import niet meer gecontroleerd of een bedrijf al dan niet verlegging heeft en is het bericht SAGOGA, overzicht gedane aangiftes, niet meer beschikbaar. En niet te vergeten het nieuwe gebruikerstarief, DTV. De goederen hebben nu vaak een andere bescheidcode dan voorheen”.

Tegelijk met AGS import, is ACS Logistics overgestapt op softwareprogramma “Scope” van ECC Online. De reden dat zij wisselden van softwareleverancier kwam vanuit ontevredenheid. “De oude leverancier schoot tekort en dat kunnen wij ons niet permitteren met een grote hoeveelheid én verscheidenheid aan douaneaangiftes per maand”, zegt André.

“Werken met Scope wende snel”, zegt Edwin Raaphorst van ACS Logistics. Scope werkt op basis van een partner- en artikelbestand. “In het begin vergde het tijd om gegevens in te voeren, maar nu alles er in staat, werpt het zijn vruchten af”. Van aangiftes die vaker voorkomen worden templates gemaakt, zodat bij nieuwe aangiftes de meeste gegevens al in de aangifte staan. Ook biedt ECC Online een helpdesk, waar zowel technische als functionele vragen gesteld kunnen worden. “We hadden een ingewikkelde accijnzen aangifte in AGS import, welke niet direct goed viel bij de Douane. In samenwerking met de support afdeling kwamen we er toch uit”, aldus Edwin Raaphorst.

Toen André Molendijk en Edwin Raaphorst de tip ‘ECC Online’ doorgespeeld kregen vanuit hun netwerk, besloten zij eerst referenties na te gaan om te zien hoe ‘Scope’ in de praktijk werkt. “Beide referenten waren positief over Scope. Bij 1 bedrijf heb ik zelfs een halve dag gezeten en zij waren zo enthousiast over Scope, dat ik dat ook werd”, zegt Edwin Raaphorst.

“We kwamen van de hel in de hemel”, zegt André Molendijk. Het verwerken van douane aangiftes verloopt vele malen soepeler dan voorheen. Op de vraag of ACS Logistics, nu het aangifteproces sneller verloopt, tijd over heeft, schieten André en Edwin bijna in de lach. “We behandelen per jaar meer dan 40.000 trucks/containers. Dan is er eigenlijk altijd tijd tekort. Maar een snellere verwerking van alle douane aangiftes maakt het werk wel een stuk aangenamer”.

Neem persoonlijk
contact op met
onze specialist.

Een vraag of opmerking verzendt u met behulp van het formulier.

  Nieuws
  • European Customs Clearance (ECC) beveelt de Douane module in Scope aan voor Douaneaangiftes

   Lees meer
  • douanesoftware

   AGS naar DMS

   Lees meer
  • Eisen aan Douanevertegenwoordiging

   Lees meer