F.I.T.S. Logistics

F.I.T.S. Logistics maakt overstap naar ECC Online en wil nooit meer terug

Recent is F.I.T.S. Logistics overgestapt naar ECC Online en maakt gebruik van de combinatie douanesoftware en douanekennis. De logistieke dienstverlener heeft hiermee meer grip gekregen op de douaneactiviteiten en kan haar klanten sneller en beter van dienst zijn.

Wereldwijd klanten bedienen en zorgdragen voor tal van goederen, van noodstroomvoorzieningen tot muggenbestrijdingsmiddelen, is dagelijkse kost voor de logistieke dienstverlener. F.I.T.S. Logistics onderscheidt zich door zoveel mogelijk stappen van het logistieke proces uit handen te nemen van een klant. Ze houdt het niet alleen bij opslag en transport en voegt daadwerkelijk iets toe aan goederen door, onder andere, assemblage, productcontrole en dus ook de afhandeling van douaneaangiften.

Zo’n 8 jaar geleden startte F.I.T.S. Logistics met douaneformaliteiten en schafte gelijk een douanesoftwarepakket aan. Dat pakket is al die jaren hetzelfde gebleven en bleef achter in de kwaliteitsslag die F.I.T.S. Logistics maakte. “Het oude pakket sloot niet goed aan op ons nieuw ERP-systeem”, aldus Peter Gevaert, directeur van F.I.T.S. Logistics, en startte de zoektocht naar een nieuwe douaneoplossing.

Het concept van ECC Online sprak Peter Gevaert aan. Hierin wordt douanesoftware gecombineerd met douanekennis. Na go-live en een training heeft F.I.T.S. Logistics ECC Online in gebruik genomen. “Voor de zekerheid heb ik het oude abonnement een maand doorbetaald, maar dat bleek overbodig. Het systeem is zo gebruikersvriendelijk, dat we snel gewend waren”, zegt Peter.

Support
Daar komt bij dat ECC Online een uitgebreide helpdesk heeft. Dit is dan ook één van de redenen om voor ECC Online te kiezen. Naast technische vragen kunnen ook douanegerelateerde vragen worden gesteld. “Onze douaneformaliteiten zijn met ECC Online altijd gewaarborgd. Ik kan daardoor de markt beter betreden, omdat ik wéét dat ik een back-up heb”, zegt Peter Gevaert. Bij ECC Online gaan de mogelijkheden voor support zo ver, dat ze het aangifteproces zelfs tijdelijk kunnen uitvoeren.

Peter Gevaert en declarant Martijn Snaauw zijn het eens dat de overstap naar ECC Online een goede keuze is. “Door de eenvoudige software én support als back-up kunnen we de douaneaangiften nu veel sneller afhandelen, waardoor we onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn.

Neem persoonlijk
contact op met
onze specialist.

Een vraag of opmerking verzendt u met behulp van het formulier.

  Nieuws
  • European Customs Clearance (ECC) beveelt de Douane module in Scope aan voor Douaneaangiftes

   Lees meer
  • douanesoftware

   AGS naar DMS

   Lees meer
  • Eisen aan Douanevertegenwoordiging

   Lees meer