Scope douane software, klaar voor de toekomst!

Met de Douane software maakt u gemakkelijk Sagitta uitvoer, AGS2 invoer, NCTS toegelaten geadresseerde (TG) aangiften en NCTS toegelaten afzender (TA). Daarnaast maakt u VWA en PD-vooraanmeldingen  of een CSUM administratie, met een keuze tussen met of zonder DGVS. Deze zijn ook volledig geïntegreerd.

Scope douane software

Douane formaliteiten kunnen niet alleen uitgebreid zijn, maar ook zeer gecompliceerd. Bij een douane formaliteit moet er rekening gehouden worden met een aantal aspecten, waaronder aangiftes, import en export eisen, communicatie, producten, reguleringen e.d. Er is ontzettend veel data en informatie die gecontroleerd en verzameld moeten worden binnen de douane software.

Daarnaast moet het ook nog eens dag en nacht snel beschikbaar zijn. De expediteurs worden door Scope het belangrijke gegeven tijd bespaard. Daarnaast profiteren alle partijen die betrokken zijn bij het importeren en exporteren van producten van de tijd die bespaard wordt.

Bespaar tijd met de douane module van Scope

  • Een directe communicatie van Scope met Douane via Logius. Berichten worden hierdoor snel verzonden en ontvangen.
  • Alle informatie die relevant is wordt gebundeld in één procedure. Dit gebeurt elektronisch, waardoor er tijd bespaard wordt.
  • De informatie en documenten kunnen op elk gewenst moment op papier afgedrukt worden.
  • De status van afgehandelde of openstaande douane processen kan ten alle tijde bekeken en gecontroleerd worden.
  • Douane systemen zijn wereldwijd vergelijkbaar. Dat is de reden dat Scope werkt met een interface die identiek is voor alle systemen.
  • De douaneprocedures zijn vanuit de zending onmiddellijk op te starten wanneer de betreffende klant ook Scope forwarding gebruikt.
  • Het direct openen en behandelen vanuit de zending is mogelijk bij douane procedures.
  • De invoeraccijnzen die binnenkomen worden opgeslagen als opbrengsten van de zending waar het om gaat. Daarna kan met simpelweg één druk op de knop een factuur klaargemaakt worden.